#TERKINI! KETAHUI BAGAIMANA CARA 4 CUKA BUAH MEMBANTU MENGAWAL PENYAKIT KRONIK BAGI MENGEKALKAN TAHAP KESIHATAN YANG OPTIMUM
.
.
“Mencegah lebih baik dari mengubati” – Pencegahan penyakit sebenarnya bermula sebelum ia dapat dikesan dengan segala teknologi yang ada. Apabila ia sudah dikesan, ia tidak lagi dikatakan mencegah.
.
Ramai yang bertanya saya bagaimana hendak mencegah penyakit kronik seperti serangan sakit jantung, kegagalan ginjal dan kanser. Pencegahan penyakit adalah penting bagi individu yang berisiko. Selalunya apabila ia telah dikesan, penyakit itu sudah agak terlambat.
.
Bagi individu yang berisiko tinggi, untuk mencegah penyakit saya selalunya mencadangkan pengambilan suplemen, selain dari mengubah cara hidup dengan penjagaan makanan, mengurangkan stress dan cuba melakukan senaman ringan.
.
Saya juga mengamalkan suplemen Sakan Jabeen secara istiqamah. Sakan Jabeen adalah adunan daripada empat jenis cuka buah serta enam lagi ramuan istimewa yang megandungi banyak mikronutrien bersifat antioksida terdiri dari vitamin dan mineral. Saya bongkarkan manfaat ramuan khazanah pemakanan silam ini :
.
.
===============
KEISTIMEWAAN SAKANJABEEN
===============
.
[+] CITARASA – Dihasilkan dari pemeraman buah sebenar serta diadun dengan penuh ketelitian bagi mengimbangi rasa masam dan manis yang dapat memenuhi citarasa pengguna dari pelbagai peringkat usia. Rasa dan kualiti cuka bergantung pada bahan mentahnya. Tahap kemasaman bagi setiap jenis cuka juga adalah berbeza.
.
[+] CUKA BUAH – Gabungan empat cuka buah dan madu (masam dan manis) dapat meningkatkan rasa kepuasan (satiety) dan melambatkan rasa lapar. Cuka juga adalah agen pembunuh bakteria Helicobacter pylori yang menjadi punca utama kepada masalah dalaman perut. Ia juga mengandungi mikronutrien bersifat antioksida terdiri dari vitamin dan mineral untuk penjagaan kesihatan.
.
[+] TANPA GULA – Rasa manis berasal dari madu asli yang membekalkan gula kompleks, mineral dan enzim. Ia menambahkan penghasilan tenaga dan membantu mencegah dari sebarang masalah kesihatan.
.
[+] ALAM SEMULA JADI – Bahan alam semula jadi digunakan bagi menyediakan sokongan nutrisi untuk tubuh badan manusia yang terdiri daripada tumbuhan, dan mengandungi nutrient penting seperti lemak, protein, vitamin, dan mineral. Bahan ini dimakan oleh organisma dan diserap oleh sel-sel badannya untuk ditukarkan kepada tenaga, mengekalkan kehidupan, serta merangsang pertumbuhan.
.
[+] RASAI MASAM YANG LEMBUT TANPA RASA BERASID – Dihasilkan gabungan cuka buah yang diadun bersama madu dan pati buah kurma bagi mengimbangi rasa masam dan manis yang dapat mengikuti citarasa pengguna dari pelbagai kalangan usia.
.
[+] PRODUK DISYORKAN DR ZUBAIDI HAJI AHMAD – Seorang doktor yang aktif menggunakan laman social Facebook untuk tujuan perkongsian pengalaman dan perubatan kepada umum. Beliau kini berjaya membuka laman blog sendiri dengan nama www.drzubaidi.com untuk memudahkan lagi khalayak mendapat pengetahuan berguna mengenai perubatan dan kesihatan juga mempunyai hampir 400 ribu follower di Facebook fan pages Dr Zubaidi Haji Ahmad.
.
[+] BIMBINGAN KHAS – Mendapat panduan menjalani gaya hidup sihat berasaskan penjagaan pemakanan Dr Zubaidi Haji Ahmad secara online untuk menjalani kehidupan yang lebih sihat, mendapat tips untuk berubah kepada kehidupan yang lebih baik khusus untuk pengguna Sakan Jabeen.
.
.
#BONUS! Istimewa untuk setiap pembelian Sakan Jabeen minggu ini akan diberi ebook saya “Mencegah Penyakit Kronik” secara percuma. Terhad untuk 30 orang terawal sahaja.
.
.
Cara terbaik untuk mencegah penyakit adalah dengan memastikan keperluan vitamin, dan mineral dengan mencukupi. Vitamin dan mineral adalah sebahagian sebatian antioksida yang sangat diperlukan untuk membantu mencegah penyakit.Saya sharing kerana nak membantu, kenapa anda diluar sana harus memiliki SakanJabeen ini. Sebab saya sendiri dah merasai.
.
.
NAK TAHU LEBIH LANJUT SAKANJABEEN INI & DAN PERLUKAN KHIDMAT NASIHAT KESIHATAN PERCUMA?
.
.
 KOMEN “NAK SIHAT” SEKARANG
 KOMEN “NAK SIHAT” SEKARANG
 KOMEN “NAK SIHAT” SEKARANG