5 KHASIAT CUKA KURMA UNTUK LEBIH SIHAT DAN BERTENAGA

Banner Khall Dates Juice

Ramai mengetahui khasiat cuka kurma untuk kesihatan. Namun, tidak semua mengamalkan cuka kurma untuk menjaga kesihatan jangka panjang.

Dengan pengamalan cuka kurma, dapat membantu membuang lemak, kolesterol, asid dan garam yang ada dalam badan secara berlebihan. Oleh itu, penyakit-penyakit boleh dicegah melalui amalan pemakanan cuka kurma.

Berikut 5 Khasiat Cuka Kurma untuk Lebih Bertenaga:

1.MENGUATKAN SISTEM  IMUNISASI BADAN

Sistem imunisasi badan yang lemah boleh menyebabkan badan terdedah kepada penyakit kronik. Cuka kurma mengandungi Vitamin B6 yang membantu membina ketahanan tubuh badan. Cuka kurma juga dapat mengeluarkan toksin dalam badan yang berlebihan.

2. MENURUNKAN BERAT BADAN

Dengan mengambil cuka kurma dengan kuantiti yang disarankan, dapat membantu mengurangkan rasa lapar dan cepat kenyang. Sangat bagus diambil oleh mereka yang mahu menurunkan berat badan secara semulajadi.

3. MENGURANGKAN KOLESTEROL DALAM BADAN

Kebaikan cuka kurma, ia boleh mengurangkan kolesterol LDL (Buruk) dan dalam masa sama, meningkatkan kolesterol HDL (Baik).

4. MENCEGAH KANSER

Pengambilan cuka kurma secara berkala boleh mengurangkan risiko kanser perut. Hal ini kerana cuka kurma mengandungi banyak kandungan Vitamin C, B6 dan Potassium. Kita juga tahu Vitamin C bahan antioksida, untuk mencegah kanser.

5. MENGURANGKAN GANGGUAN SAKIT HAID

Vitamin B dan E yang ada pada cuka kurma, boleh mengurangkan rasa sakit semasa haid. Magnesium pula boleh mengurangkan ketegangan otot pada rahim.

Oleh itu, ramai doktor bertauliah menggalakkan wanita yang ada gangguan sakit haid, supaya mengambil cuka kurma dengan pengambilan secara berkala.

Jenama nr-bashirah merupakan pengeluar produk berasaskan cuka kurma. Khall Dates Juice adalah produk cuka kurma dengan campuran makanan hebat lain, iaitu Madu, Minyak Kelapa Dara, Kismis dan Minyak Habbatussauda.

3 CARA PANTAS UNTUK TAMBAH TENAGA (ENERGY BOOSTER) SEPANJANG HARI

Nak share cara terbaik untuk tambah tenaga sepanjang hari supaya kekal cergas, sihat dan produktif semasa menjalankan tugas seharian.

[+] Makanan Semulajadi – Makanan semulajadi adalah keperluan sokongan nutrisi tubuh badan manusia.

[+] Makanan Berkhasiat – Pengambilan makanan berkhasiat serta seimbang amat dititikberatkan. Sayuran dan buahan wajib diambil setiap hari.

[+] Makanan ‘Energy Booster’ Mudah Diambil – Makanan ‘Energy Booster’ amat sesuai untuk mereka yang sentiasa sibuk. Biasanya orang sibuk, mereka mengabaikan pengambilan makanan semulajadi dan berkhasiat. Mereka lebih mengambil pemakanan yang mudah seperti makanan segera.

Oleh itu, dengan adanya jus ‘Energy Booster’ yang mudah diambil, dapat membantu mereka ini supaya sentiasa bertenaga dan kesihatan terjamin walaupun sentiasa sibuk.  

Khall Dates Juice diformulasi sebagai makanan ‘Energy Booster’. Sesuai diambil di mana sahaja tanpa was-was.

Khall Dates Juice adalah jus cuka kurma yang diformulasikan dengan rasa yang masam manis keluaran nr-bashirah. Amalkan secara konsisten setiap hari pasti memberi kesan yang baik untuk tubuh badan untuk jangka waktu yang panjang.

KHALL DATES JUICE UNTUK TENAGA SEGERA

Anda tidak bermaya, mudah letih, mengantuk,kurang daya fokus dan penat sepanjang hari?

Ini mungkin disebabkan faktor gaya hidup seharian anda yang melemahkan minda, tubuh badan dan jiwa. Tabiat dan gaya hidup moden serta kekangan masa menjadikan kita terlalu sibuk sehingga menjejaskan kesihatan tubuh badan.

KHALL DATES JUICE formulasi Cuka Kurma dalam bentuk jus yang diperkaya dengan makanan-makanan hebat seperti Madu, Minyak Habbatussauda, Kismis, Minyak Kelapa Dara dan perisa Oren. Ia bertindak sebagai ‘energy booster’ bagi yang mengamalkan cara hidup yang aktif dan memerlukan kesegaran dan tenaga yang optimum. Jus tenaga yang terbukti dapat mengekalkan ‘Mind, Body and Soul’ anda setiap hari.

CEGAH KELESUAN DENGAN KHALL DATES JUICE

Mengikut beberapa kajian, antara punca utama masalah kelesuan adalah berpunca daripada:

  • Gaya hidup seperti kualiti makanan yang diambil, kualiti masa tidur dan kurang bersenam
  • Masalah anemia (kurang sel darah merah) atau kekurangan ferum dalam darah
  • Masalah tiroid yang kurang aktif
  • Berlebihan berat badan
  • Pertumbuhan pesat parasit (kulat dan bakteria jahat) di sistem pencernaan

Bagi anda yang ada masalah yang memberi kesan kelesuan, usah risau. Nasihatnya, pastikan pemakanan seimbang dititikberatkan supaya anda bersedia ke arah kehidupan yang lebih baik.

Di samping itu, Khall Dates Juice juga wajar diamalkan setiap hari kerana cuka kurma yang diformulasikan ini baik untuk mencegah diri daripada diserang pelbagai penyakit, di samping memberi tenaga yang berpanjangan setiap hari.

SATU HINGGA TIGA SUDU BESAR CUKA KURMA SETIAP HARI UNTUK TENAGA SEGERA

Khall memberi makna cuka atau vinegar. Khall adalah daripada bahasa Arab yang membawa makna bahan daripada buah-buahan seperti tamar (kurma), epal, anggur, dan tin (fig) yang disimpan atau diperam dalam jangka masa tertentu, bertukar dari jus buah menjadi alkohol, seterusnya menjadi yis, bertukar menjadi asid asetat, dan akhirnya menjadi Khall (cuka).

Cuka buah dinyatakan sebagai makanan tambahan yang baik untuk memberi tenaga berpanjangan sepanjang hari.

Nak tahu caranya?

Ambilkan satu hingga tiga sudu besar Khall Dates Juice setiap hari dengan pengambilan konsisten. Pasti anda akan rasai sendiri perbezaan sebelum dan selepas mengamalkan Khall Dates Juice.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on print
Print
Share on email
Email

Leave a Comment

Your email address will not be published.

1
Assalam. Terima kasih kerana berminat dengan produk nr-bashirah. Boleh kami bantu tuan/puan?
Powered by