DIABEC COFFEE

RM28.00

DIABEC COFFEE merupakan kopi premium tanpa gula tambahan yang diadun bersama peria, ekstrak teh hijau yang berkualiti tinggi. Menggunakan ekstrak daun stevia sebagai pemanis, Diabec Coffee sesuai diminum oleh semua lapisan masyarakat tanpa mengira faktor umur.

ISI KANDUNGAN : 15 sachet x 25 gram

Muat turun eBook

Out of stock

Kopi merupakan salah satu minuman yang popular di seluruh dunia. Secara umumnya, kopi menjadi satu minuman kemestian setiap pagi hari. Bukan hanya nikmat, kopi juga mampu membuatkan orang tetap terjaga. Selain itu, kopi juga dapat dijadikan peneman semasa mengisi masa luang mahupun semasa membuat kerja.

DIABEC COFFEE merupakan kopi premium tanpa gula tambahan yang diadun bersama peria, ekstrak teh hijau yang berkualiti tinggi. Menggunakan ekstrak daun stevia sebagai pemanis, Diabec Coffee sesuai diminum oleh semua lapisan masyarakat tanpa mengira faktor umur. Rasa dan aroma kopinya yang ringan pasti mengamit selera semua.

Ekstrak peria, the hijau dan daun stevia sangat terkenal dengan keupayaan untuk mengekalkan tahap kesihatan umum. Ketiga-tiga ekstrak ini dipercayai mampu mengawal tahap gula dalam darah serta mampu mengimbangkan tekanan darah. Diabec Coffee juga kaya dengan serat larut yang boleh membantu melawaskan proses penghadaman.

“Allah SWT telah menciptakan langit dan bumi ini melalui proses-proses yang dikehendaki-Nya. Sebahagian daripada proses kejadian alam ini telah diterangkan oleh Allah dengan jelas dalam al-quran. Allah SWT telah menerangkan bahawa kejadian langit dan bumi ini asalnya daripada satu yang padu, kemudian dipisahkan menjadi langit dan bumi. Segala ciptaan Allah SWT mempunyai manfaat yang banyak bukan sahaja kepada manusia, haiwan mahupun tumbuhan.

ISI KANDUNGAN

Bahan Diabec

MANFAAT BAHAN

 

FAKTA NUTRISI

 

CARA PENGAMBILAN

CARA PENYIMPANAN

 

PENGIKTIRAFAN

SOALAN LAZIM

Berapa sachet dalam 1 pouch?
15 sachet bagi setiap 1 pouch dan setiap sachet 25 gram.

Berapa pengambilan bagi setiap pouch?
15 sachet bagi setiap 1 pouch dan untuk 15 kali pengambilan.

Untuk yang ambil ubat boleh ambil Diabec Coffee?
Tiada masalah kerana Diabec Coffee ini hanya sebagai minuman harian sahaja.

Bagi yang ada masalah kesihatan boleh minum Diabec Coffee?
Memang amat sesuai sekali untuk dijadikan sebagai minuman harian pada yang sedia maklum ada masalah kesihatan contohnya seperti kencing manis dan lain-lain masalah kesihatan kerana bahan-bahan didalam Diabec Coffee dirumu khas bagi penggemar-penggemar kopi sihat tanpa tambahan gula.

Adakah Diabec Coffee ada gula tambahan?
Tiada gula tambahan dalam Diabec Coffee dan digantikan dengan pemanis Stevia jadi selamat untuk diambil bagi yang bermasalah seperti Diabetes.

Apa rasa jika tiada gula?
Rasa manis Diabec Coffee datangnya dari pemanis semulajadi iaitu Stevia, Stevia ialah pemanis semulajadi hasil dari tumbuh-tumbuhan tetapi ia tidak mengandungi kalori (zero calorie) hasilnya amat sedap dan digemari oleh semua golongan kerana rasa dan aroma kopinya yang ringan pasti mengamit selera semua.

Adakah Diabec Coffee minuman dewasa sahaja?
Diabec Coffee sesuai diminum oleh semua lapisan masyarakat tanpa mengira factor umur.

Ibu dalam pantang dan menyusu boleh minum Diabec Coffee?
Kopi ialah salah satu minuman yang boleh diminum bagi ibu dalam pantang atau menyusu. Umumnya ibu yang menyusukan bayi boleh makan atau minum apa sahaja yang diingini asalkan ia diambil dalam kadar sederhana

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “DIABEC COFFEE”

Your email address will not be published.

1
Assalam. Terima kasih kerana berminat dengan produk nr-bashirah. Boleh kami bantu tuan/puan?
Powered by