SAKAN STEVIA

RM48.00

SAKAN STEVIA bukanlah ubat yang menggantikan ubat diabetis, sebaliknya Sakan Stevia hanya bahan pengganti gula yang digunakan dalam makanan dan minuman harian dan langkah awal untuk anda meninggalkan gula pasir jika masih tidak dapat menahan ketagihan gula.

ISI KANDUNGAN : 10ml / 300 titis

Muat turun eBook

Out of stock

Menurut kajian saintifik, gula pasir dikaitkan dengan 60 jenis penyakit kronik seperti kencing manis, kegemukan, darah tinggi, masalah kolesterol, sakit jantung, strok, masalah buah pinggang, osteoporosis dan pelbagai lagi.
Tanpa kita sedari, gula tersembunyi banyak terdapat di dalam makanan. Hampir semua makanan proses menggunakan gula. Minuman 3 dalam 1 sarat dengan gula. Satu cawan minuman mungkin mengandungi 12 sudu teh gula.

Jika anda suka kepada rasa manis, gantikan gula dengan STEVIA. Stevia adalah sejenis tumbuhan yang mempunyai daun yang sangat manis dan berasal dari keluarga bunga matahari (Asterecea).

SAKAN STEVIA bukanlah ubat yang menggantikan ubat diabetis, sebaliknya Sakan Stevia hanya bahan pengganti gula yang digunakan dalam makanan dan minuman harian dan langkah awal untuk anda meninggalkan gula pasir jika masih tidak dapat menahan ketagihan gula.

“Allah SWT telah menciptakan langit dan bumi ini melalui proses-proses yang dikehendaki-Nya. Sebahagian daripada proses kejadian alam ini telah diterangkan oleh Allah dengan jelas dalam al-quran. Allah SWT telah menerangkan bahawa kejadian langit dan bumi ini asalnya daripada satu yang padu, kemudian dipisahkan menjadi langit dan bumi. Segala ciptaan Allah SWT mempunyai manfaat yang banyak bukan sahaja kepada manusia, haiwan mahupun tumbuhan.

ISI KANDUNGAN

MANFAAT BAHAN

FAKTA NUTRISI

 

CARA PENGAMBILAN

PANDUAN :

  • 1 botol Sakan Stevia untuk kegunaan 300 kali titisan

CARA PENYIMPANAN

 

PENGIKTIRAFAN

SOALAN LAZIM

Berapa ml sebotol?
Kandungan sebotol Sakan Stevia 10ml

Berapa kali penggunaan bagi sebotol?
Satu botol Sakan Stevia untuk kegunaan 300 kali titis bagi setiap 200ml air

Bagaimana cara penyimpanan Sakan Stevia?
Selepas dibuka simpan Sakan Stevia ditempat yang sejuk dan kering pada suhu bilik dan elakkan Sakan Stevia daripada suhu haba panas

Bolehkah pesakit diabetes mengamalkan Sakan Stevia?
Sakan Stevia bukanlah ubat yang menggantikan ubat kencing manis, sebaliknya Sakan Stevia hanya bahan pengganti gula yang digunakan dalam makanan dan minuman harian dan langkah awal untuk anda meninggalkan terus gula pasir.

Bagi yang tiada masalah kesihatan boleh amalkan Sakan Stevia ini?
Untuk kekal sihat badan seseorang memerlukan sumber makanan yang selamat. Sakan Stevia ialah makanan yang tiada kalori selamat untuk semua tubuh.

Kenapa bahagian penutup boleh menjadi keras seperti kristal?
Akibat dari perubahan suhu sama ada terlalu panas atau sejuk kerana Stevia atau mana-mana manisan amat sensitive pada suhu yang tidak terkawal. Itu perkara biasa dan boleh ambil seperti biasa Cuma lebih berhati-hati dalam penyimpanan yang akan datang

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “SAKAN STEVIA”

Your email address will not be published.

1
Assalam. Terima kasih kerana berminat dengan produk nr-bashirah. Boleh kami bantu tuan/puan?
Powered by